Tierra de Dip, tierra de leyendas. Pratdip

Desciendo de mi palacete hacia las cuadras donde aguarda impaciente mi gordita, un casco de armadura más una llave de lanza se me antojan suficientes para trotar galante con la mudanza del amor.

La encomienda ha de guiarnos hasta Pratdip, una aldea de seis cientos habitantes camuflada a los pies de Llabería que evidencía en su blasón la leyenda del Dip, Pratdip, el prado de los Dips.

El Dip, un tuso con aires de vampiro que acechaba a vagos y maleantes en las frías noches de invierno se alza protagonista de la historia que hoy enmarco en el Pratdip Legendario.

Pratdip Llegendari.

Pratdip llegendari és un festival que ens transporta a l’època del Dip, un gos convertit en vampir, un vampir en forma de gos, un mite convertit en llegenda o una llegenda que ja és un mite.

I no trobava millor ocasió que aquesta per aparèixer a la contrada amb els escuders de la nostra congregació, el Motor Club Salou.

Així doncs i a llom de les nostres muntures vam cavalcar per creuar les serres de Tarragona fins a arribar a Llaberia. Descendirem de la serra pel camí que sinuós i turmentós és flanquejat per barrancs que conviden a la prudència, ocult, entre pins, roures i alzines, verds, daurats i ocres s’alça majestuós les restes del Castell de Pratdip coronat amb la santa bandera de la pretensió d’un poble cap a la llibertat.

El Dip, Pratdip, el prat dels dips.

Encapritxada està la llegenda en contar que fa molts anys pels prats de la zona i corria una espècie de gos vampir que xuclava la sang a tots aquells que gosaven de la mala vida. Els camins i els carrers del poble es tornaven tenebrosos en pic el sol amagava per la serra de ponent, ja entrada la nit, ulls vermells i endiablats es feien amos i senyors de la foscor.

Compte, no podeu anar-hi si no teniu res de nens, no podeu anar-hi si no enteneu de somnis, i es que sense uns ni els altres no es pot caminar.

A peus del castell i lligades a un arbre vam deixar les muntures. D’allà a les escales del castell les banderoles i estendards et donen la benvinguda a l’època medieval convida‘n-te a llegendes de galants, cortesanes, prínceps i princeses. Les escales que t’alcen fins a la falda de la torre t’aconsellen moderació a l’hora de beure tot recordant que tot el que puja tard o d’hora ha de baixar.

Pratdip
Pratdip

Recuperat l’alè dues damisel·les ens donaven la benvinguda vermut en mà, bon començament que en diria jo.

Pratdip
Pratdip

Els carrers del castell, plens de teles i carpes ambientades en el passat feien les delícies de grans i petits, bestiar, artesanals, enllumenat, decorats, tot si val per fer-nos viure un dia ancestral i cavalleresc.

64

5

Llàstima que enguany no ens vam poder quedar a les representacions vespertines de la mort del Dip, tampoc vam poder assaborir la sopa medieval o les costelles de Dip, tot, regat amb la sang del mateix animal…

Tot i això vam poder viure un dia diferent i molt ben treballat pels organitzadors, el Dip, present en ànima a tot el poble va escapar als meus ulls, imagino, que em deu guardar al prat per trobar-nos una nit d’aquestes, i es que ja em coneixeu, haurem de recórrer camins i corrioles per acabar acampant en una de les contrades de Pratdip a la recerca d’aquesta màgica a la vegada que misteriosa llegenda.

Pratdip
Pratdip

Espai publicitari

Us recordem que el diumenge 22 de noviembre de 2015 al Passeig Jaume I de Salou i davant del monument de Jaume I el Conqueridor celebrarem la III Butifararda del Motor Club Salou, un event apte per a tot tipus de públic amb inflables pels més petits i moltes sorpresas per als més grans, música en directe, soteig de material, circuit segway, a més, d’un bon tros de butifarra amb mongetes.

BUTI282

Compárteme...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *